Japanesse Garden planning
and construction.

Contact

Japanese Garden PlanningRead more
Japánkert
Japánkert Japánkert

Japanese Garden ConstructionRead more
Japánkert

Night Garden Planning
and Construction


Read more
Japánkert

Akárhol, akármelyik japánkertben sétál is az ember, érdekes szimbólumokkal találkozhat. De tudja -e, hogy milyen mögöttes tartalommal bírnak az egyes elemek a japánkertekben?

A japánkertek elrendezése és kialakítása mindig nagyon megfontolt. Minden elemnek van célja és jelentése. Gyakorlatilag semmi sincs véletlenül a kertben. Ha még nem járt korábban japánkertben, akkor az első látogatásnál érdemes idegenvezető segítségét kérni, amennyiben valóban meg szeretné érteni a japánkertek mögött megbújó szimbólumrendszert.

Körök

A következő néhány sorban néhány a japánkertekre jellemző szimbólumokkal ismerkedhetnek meg Olvasóink. A mohával borított kör és tök formák nem véletlenszerűek. A kör a megvilágosodást, a tök boldogságot szimbolizálja. A világ bármely pontján fellelhető japánkertet látogatja is meg, biztosan találkozik majd a kör szimbólumával.


Fenyők

A fenyők is gyakori jelenségek a japánkertekben. A fenyőfák kitartást jelképeznek a japánkertekben. Ezen növények metszése egy olyan fáradságos feladat, amely csodás megjelenést kölcsönöz nekik és rendben tartja őket. A fenyők esetében könnyen előfordulhat, hogy évente 13 óra metszést igényelnek.


Teknős kő

Egy vizes japánkertben biztosan látni fog néhány nagy követ,vagy kis teknős szerű szigetet amelyek teteje kilóg a vízből. Ahogy már a korábbiakban említettük, nincsenek véletlenek a japánkertekben. Az alacsony, lapos kő vagy sziget ábrázolja a teknősbékát, amely a hosszú élet szimbóluma. A japán folklór szerint a teknősök 10 000 évig élnek.

Japánkert
Japánkert
Japánkert
Japánkert
Japánkert
Japánkert
Japánkert
Japánkert