Japanesse Garden planning
and construction.

Contact

Japanese Garden PlanningRead more
Japánkert
Japánkert Japánkert

Japanese Garden ConstructionRead more
Japánkert

Night Garden Planning
and Construction


Read more
Japánkert

Előző írásunk folytatásaként megvizsgálunk még néhány a japánkertekben gyakran előforduló elemet és jelentésüket.

A cikk-cakk híd több okból kifolyólag kapott ilyen szokatlan formatervezést. A cikk-cakk hidak először arra késztetik az embert, hogy lassítson és értékelje az apró részleteket, illetve hogy a kertet különböző szögekből nézze. Ami a legfontosabb: a gonosz szellemek csak egyenes vonalban közlekednek, így miután az ember áthaladt a cikk-cakk hídon, biztonságban van.

Teaház

A nagyobb japánkertben előszeretettel alkalmazzák a teaházakat is. A teaceremónia szabályait a XV. században fektették le. Egy hagyományos teaszertartás 4 és ½ –5 óráig tarthat. Abban az időben Japán az emberek egy egyenlő társadalmi különbség nélküli beszélgetés miatt  jártak a teaszertartásra.

Természetes kert

A japánkertek természetes kertje a születést, az életet és a halált, vagyis az élet körforgását szimbolizálja. Akár hisszük, akár nem a kertészek dolgát ezek a természetes kertek nehezítik meg a legjobban. Nem olyan egyszerű, mint gondolnánk, hogy valami olyannak tűnjön, mintha egyáltalán nem lett volna metszve.

Lótuszrügy

Könnyen előfordulhat, hogy a több japánkertet megjárt emberek sem tudták eddig, hogy mi is az a lótuszrügy. A lótuszrügy a tisztaság buddhista szimbóluma. A lótuszrügyek alakjukat tekintve meglehetősen stilizáltak, ezért magunktól lehet, hogy nem látnánk benne a virágrügyet, de miután felismertük, rengeteg helyen találkozhatunk vele.

Japánkert
Japánkert
Japánkert
Japánkert
Japánkert
Japánkert
Japánkert
Japánkert