Japanesse Garden planning
and construction.

Contact

Japanese Garden PlanningRead more
Japánkert
Japánkert Japánkert

Japanese Garden ConstructionRead more
Japánkert

Night Garden Planning
and Construction


Read more
Japánkert

A mohák gyakorlatilag minden típusú kertben felütik fejüket idővel, vannak olyan kerttulajdonosok, akiket kimondottan zavar ezen kis növények jelenléte.

A mohát általában a japánkertek sajátos növényének tekintik. Bár nem minden japánkertben találkozunk mohával, de azért elég széles körben elterjedt. A mohákat általában ültetik a japánkertekben, de maguktól is megjelennek, majd a japánkertet gondozó szakemberek gondosan nevelgetik őket.

A moha a japánkertekben

A moha azért lenyűgöző növény, mert szinte bárhol képes eléldegélni. Ez alól maximum a nagyon meleg, hideg vagy száraz éghajlat jelent kivételt. A moha a magas páratartalom révén imádja a tápanyagokat közvetlenül a levegőből felszívni a japánkertekben, ezért nem képes hosszútávon élni és növekedni a túlságosan száraz közegekben.

A japánkertek növényei

A mohák az egyik legszívósabb faj az egész növényvilágot számításba véve. Japánban a páratartalom természetesen csökken az év folyamán, így a mohák az olyan száraz időszakokban, mint a japán tél, összehajtják a kis leveleiket és sárgává vagy barnává változtatják színüket a japánkertekben. A tavasz és az első esőzések beköszöntével azonban, gyakorlatilag újjáélednek és rövid időn belül újra gyönyörű zöld külsőt öltenek magukra.

A japánkertek mohája

A moháknak is vannak fajtái, így természetes, hogy nem minden moha virágzik mindenhol. Vannak olyan mohák, amelyek inkább a napos helyeket kedvelik, ezért jobban ellenállnak a szárazságnak, mint más rokonaik. A japánkertek egyik legyakoribb a mohája a Polytrichum juniperinum. Ez a mohafajta remekül bírja a Napot, így képes túlvészelni a japán telek szárazságát is.

Japánkert
Japánkert
Japánkert
Japánkert
Japánkert
Japánkert
Japánkert
Japánkert