Japanesse Garden planning
and construction.

Contact

Japanese Garden PlanningRead more
Japánkert
Japánkert Japánkert

Japanese Garden ConstructionRead more
Japánkert

Night Garden Planning
and Construction


Read more
Japánkert

Járt már Szentendre gyönyörű Hanami japánkertben?

Szentendre egyik eldugott, kis utcájában sétálunk, a meredek úton felfelé kaptatva alig vesszük észre a szélben hajlongó bambuszokat a kerítés felett. A kapun át belépünk a kert első részébe, a Szárazkertbe. A szárazkertek Japánban az 1300-as évek környékén jelentek meg. A szárazkertek voltak az első zen kertek, ahol a vizet kőőrlemény jelképezi.

Hanami kert

A Dani Zoltán által épített Szárazkert az élet körforgásának története. A kert alkotója szerint fiatalon kis patakként csörgedezünk, ugrálunk ide-oda a vízeséseken. Később, ahogy tapasztalatot, tudást szerzünk, kiteljesedünk, és szélesebb folyóként megyünk tovább az életünkön. Végül visszatérünk az univerzumba, a nagy óceánba, így teljesítve be a teljes körforgást.

Séta a Hanami kertben

A Hanami japánkertben sétálva érdekes lehet elgondolkozni azon, hogy mit is szimbolizálhat ez a gyönyörű a japánkert. A Hanami japánkert az alkotó egyéniségének fejlődését mutatja be, hiszen a tervező a kert létrehozása óta minden héten legalább nyolc órát foglalkozik és törődik vele teljes szívvel, odaadással.

A Hanami japánkert részei

A Szárazkertből tovább sétálunk a Japánban közel ezer évvel ezelőtt megjelent kerttípusba, a Vizeskertbe, másnéven Paradicsomi kertbe. A bejáratánál az 1600-as évek Teakert-részlete köszönt bennünket bambuszcsobogóval, kőedénnyel és lámpással. A vizeskertekben gyakran találunk külön egységként kis teakerteket, ahol a teaszertartás gyakorolható.

Japánkert
Japánkert
Japánkert
Japánkert
Japánkert
Japánkert
Japánkert
Japánkert